Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@16:35:57 GMT

مقایسه دو برادر دو قلو، جکs5 و جک s3

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۱۸۴۷

مقایسه دو برادر دو قلو، جکs5 و جک s3

ایران اکونومیست- در بین مردم به دو برادر معروف­اند. اما اجازه دهید که ما آنها را دو برادر رقیب به حساب آوریم. قطعا جک S3 و همتایش یعنی جکS5 را می­شناسید. این کراس اوورهای چینی حسابی برای ایرانی­ها دلبری کرده و خود را در دل مردم جا داده­اند. این مقاله روی تمایزهای دو خودرو زوم کرده است. با ما همراه باشید تا این دو برادر رقیب را با هم مقایسه کرده و ببینیم چه ویژگی­هایی دارند که زمینه این رقابت را ایجاد کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جک، کامپکت پر طرفدار چینی

وقتی کمپانی جِی اِی سی (JAC) این خودرو را تولید کرد نمی­دانست در ایران به اسم جک معروف خواهد شد نه لزوما جی­ای­سی. در تابستان 96 بود که کرمان موتور جکS3 را به بازار عرضه کرد و اقبال خوبش موجب شد تا اصطلاحا روی هوا برده شود. از طرف دیگر جکS5 بود که نوع دنده­ای آن در سال 94 وارد بازار ایران شده بود اما وقتی سال 95 مدل اتوماتش توسط کرمان خودرو به بازار ایران معرفی شد غوغایی به پا کرد. حال بهتر است به اصل مطلب یعنی مقایسه این دو بپردازیم.

مقایسه فنی دو خودرو جک S5 و جک S3

جکS5 دارای گیربکس 5سرعته دستی و یا 6 سرعته اتوماتیک بهمراه پیشرانه 4 سیلندر توربوشارژ بوده که قدرتش توسط دیفرانسیل­های جلو انتقال می­یابد. موتور جکS5 دارای حداکثر گشتاور 235 نیوتون بر متر بوده و حداکثر سرعتی تا 180 کیلومتر بر ساعت را ساپورت می­کند. قدرت این خودرو 174 اسب بخار است. با این مشخصات فنی جکS5  در عرض 8/10 ثانیه از صفر به سرعت 100 کیلومتر می­رسد. مصرف ترکیبی سوخت در این خودرو 7/7 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است. این شاسی بلند جمع و جور دارای طولی 4430 میلیمتری، عرضی 1840 میلیمتری و ارتفاع1660 میلی­متری است. جکS5 نسبت به رقیب خود کمی چاق­تر بوده و وزنش به 1505 کیلوگرم می­رسد.

در مورد جکS5 نقطعه ضعف خودرو را می توان عرضه محدود مدل دنده ای و نقطه قوت را پیشرانه مناسب و پرقدرت دانست.

جکs3 دارای گیربکسCVT با پیشرانه 4 سیلندری 1600 سی‌سی بوده که قدرتش توسط دیفرانسیل جو منتقل می­شود. جکS3 قدرتی برابر با 107 اسب بخار داشته و گشتاور آن 155 نیوتون برمتر ثبت شده است. این مدل از جک نیز شتابی 8/10 ثانیه ای دارد. با این خودرو می­توانید سرعت 180 کیلومتر بر ساعت را تجربه کنید. مصرف سوخت جکS3 6/7 لیتر در هر صد کیلومتر است.

یکی از نقاط قوت بخش فنی این خودرو سیستم تعلیق نرم و راحت آن است.

مقایسه آپشن‌های دو خودرو

جکS5 در این مورد نیز برادر رقیب خود را جا گذاشته که از جمله آپشن رفاهی که در این خودرو به کار رفته و آن را به رقیب قدر s3 تبدیل کرده شامل این موارد است. سیستم ضد­ سرقت، قفل ایمنی کودک و سیستم ISOFIX خیال راننده را از هر جهت راحت می­کند. مجهز بودن به سنسور پارک عقب و جلو و دوربین دنده عقب موجب آسایش خاطر شما در حین پارک کردن می­شود. ترمزهای این خودرو از نوع دیسکی جلو و عقب هستند که همه ترمزهای اتومات مثلABS، HBA، EBD، HAC، ESC و EPB را شامل می­شود. دو سیستم پایداری در سربالایی و سرپایینی نیز رانندگی در کوهستان را راحت­تر کرده است. در زمان خطر 4 کیسه هوا برای راننده و سرنشین و کیسه هوای جانبی به حفظ جان افراد کمک می­کنند.

با سیستم کنترل صوتی مولتی مدیا روی فرمان که دارای 6 بلندگو، بلوتوث، پخش MP5 با خروجی USB،IPOD وAUX است موسیقی­های دلخواهتان را گوش کنید. مجهز بودن به تنظیم ارتفاع نور، چراغ های جلو هالوژن، چراغ­های LED، چراغ مه شکن عقب و جلو، چراغ بدرقه و چراغ ترمز سوم سیستم روشنایی این خودرو را تشکیل می­دهند. صفحه نمایش 9 اینچی آن یکی از جالب­ترین آپشن­های به کار رفته شده است. روکش صندلی و فرمان چرم، تنظیم صندلی در 6 حالت، مموری صندلی و ایزوفیکس صندلی نیز به راحت نشستن شما کمک می­کند موارد ذکر شده جزء آپشن های رفاهی خودرو بودند که از جمله نمونه های دیگر آن شامل موارد زیر خواهد بود:

سیستم فرمان برقی استارت دکمه ای کامپیوتر سفری کروز کنترل دیمر تنظیم غربیلک فرمان در 2 جهت آینه­های برقی تاشونده به همراه گرمکن رینگ­های 18 اینچی آلومینیومی سانروف

جک S3 اما در این مورد کمی نسبت به رقیب بزرگ­تر خود عقب نشینی کرده است. آپشن­ها و تجهیزات این خودرو شامل موارد زیر است:

تجهیزات ایمنی: خودرو مجهز به سنسور پارک عقب، کنترل فشار باد چرخ­ و سیستم کنترل پایداری در سربالایی و سرپایینی رانندگی مطمئنی برایتان رقم می­زند. و دو ایربگ برای راننده و سرنشین جلو دارد. سیستم ترمز جلو و عقب خودرو دیسکی بوده و شامل سه سیستم ترمز ABS، EBD، ESC است.

آپشن­های رفاهی: سیستم صوتی S3 نیز درست مانند S5 است؛ اما صفحه نمایش 7 اینچی و رینگ های 16 اینچی آن یک تفاوت بارز با S5 است. راننده و سرنشین می­توانند صندلی­های تمام چرم خود را که مجهز به ایزوفیکس است در 4 حالت دستی تغییر دهند و در همان حال از کنترل اتوماتیک تهویه مطبوع بهره ببرند. از جمله سایر امکانات به کار گرفته شده در جکS3  می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

سانروف فرمان برقی EPS با قابلیت تنظیم ارتفاع کامپیوتر سفری برف پاک­کن شیشه عقب سوکت پاور 12 ولت روی داشبورد

در بخش آپشن های جک S3 در مقایسه جک S5 میتوان گفت که مجهز نبودن به سیستم ورود و استارت بدون کلید، ترمز پارک  به صورت برقی، استارت دکمه­ای، سیستم تهویه مطبوع دوگانه و کروز کنترل از نقاط ضعف خودرو محسوب می‌شود.

نتیجه­گیری

همانطور که گفتیم این دو خودرو از یک خانواده هستند و تفاوت ظاهری چندانی با هم ندارند. حتی کابین هر دو با وجود داشتن آپشن­ها و دکمه­های بیشتر در جکs5 خیلی متفاوت نیستند. اگر تفاوت­های ریز این دو را فاکتور بگیریم تجربه رانندگی با هر دو خودرو نیز می­تواند جذاب باشد؛ اما با تمام این مسائل مجهز بودن به آپشن­های بیشتر در S5 موجب شده که s3 کم­تر دیده شود و جذابیت کمتری برای مصرف کننده داشته باشد. در صورتی که آپشن ها و امکانات برای شما در اولویت است گزینه قطعی شما جک S5 خواهد بود. بازار خرید و فروش جک s5 نیز به شدت داغ است و به خاطر خوش‌فروشی و تقاضای بالای این خودرو، می‌توانید مطمئن باشید روی دستتان نخواهد ماند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دو خودرو دو برادر آپشن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۱۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) مقایسه بمب افکن چینی Xi’an H-۲۰ و B-۲۱ آمریکایی؛ کدام بهتر است؟

با داغ شدن رقابت بزرگ قدرت، ایالات متحده و چین در حال توسعه نسل بعدی بمب افکن‌های استراتژیک پنهانکار خود هستند. B-۲۱ Raider آمریکایی در حال توسعه با بودجه‌ای قابل توجه است و اکنون وارد مرحله تولید با نرخ پایین شده است. در عین حال، شایعاتی در مورد بمب افکن جدید چین با نام Xi’an H-۲۰ وجود دارد که ظاهراً به زودی رونمایی خواهد شد. با این بمب افکن جدید، چینی‌ها امیدوارند سلطه ایالات متحده در عرصه بمب افکن‌های پنهانکار را به چالش بکشند. اما کدام بهتر است؟ B-۲۱ یا H-۲۰؟

به گزارش روزیاتو، جنگ سرد در سال ۱۹۹۰ به پایان رسید و ایالات متحده به عنوان تنها ابرقدرت در جهان باقی ماند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، بسیاری از برنامه‌های نظامی پرهزینه از نظر ابعاد کاهش یافته یا لغو شدند. در حالی که روسیه تنها سایه‌ای از آنچه اتحاد جماهیر شوروی بود به نظر می‌رسد، چین به سرعت در حال توسعه نظامی و تکنولوژیکی بوده است.

بار دیگر، جهان وارد عصر رقابت قدرت‌های بزرگ شده است و ایالات متحده دیگر نمی‌تواند مطمئن باشد که در آینده نیز مانند گذشته از سلطه خود برخوردار خواهد بود.

B-۲۱ Raider آمریکایی

به نظر می‌رسد B-۲۱ Raider آمریکایی در توسعه خود از Xi’an H-۲۰ جلوتر است. B-۲۱ Raider اولین بار در ۱۰ نوامبر ۲۰۲۳ به پرواز درآمد و اکنون در مرحله تولید اولیه با نرخ پایین قرار دارد. نیروی هوایی ایالات متحده انتظار دارد که این بمب افکن پنهانکار تا سال ۲۰۲۷ – فقط حدود ۳ سال آینده – وارد خدمت رسمی و گسترده شود. به گفته نیروی هوایی ایالات متحده، B-۲۱ Raider یک بمب افکن تهاجمی پنهانکار با قابلیت نفوذ دوگانه خواهد بود که قادر به حمل مهمات متعارف و هسته‌ای خواهد بود. B-۲۱ ستون فقرات نیرو‌های بمب افکن آینده نیروی هوایی را تشکیل خواهد داد که شامل B-۲۱‌ها و B-۵۲‌ها می‌شود.

یکی از نکات قابل توجه این است که B-۲۱ Raider اولین بمب افکن پنهانکار آمریکایی نیست. آمریکا سال هاست که بمب افکن‌های پنهانکار دیگری از جمله B-۲ Spirit و F-۱۱۷ Nighthawk می‌سازد. این بدان معناست که صنعت تولید بمب افکن پنهانکار ایالات متحده تجربه بالایی داشته و می‌تواند بر اساس مهارت‌ها و پایگاه دانش خود، نمونه‌های بهتری نیز بسازد.

Xi’an H-۲۰ چینی

بمب افکن Xi’an H-۲۰ اولین بمب افکن پنهانکار در نوع خود در چین است. چین برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که این بمب افکن را توسعه می‌دهد و از آن زمان تاکنون، این پروژه کاملاً سری پیش رفته است. نیوزویک به نقل از یک مقام چینی در مارس ۲۰۲۴ گفت که این بمب افکن “به زودی” رونمایی خواهد شد. این مقام همچنین اظهار داشت که دیگر چالش بزرگی برای توسعه بمب افکن چینی باقی نمانده است.

در حال حاضر، تنها بمب افکن استراتژیک در خدمت چین، جت بمب افکن دو موتوره Xi’an H-۶ است. این بمب افکن یک نسخه کپی ساخته شده با مجوز از روی توپولف Tu-۱۶ ساخت شوروی است که اولین پرواز خود را در سال ۱۹۵۲ انجام داده و اولین بار در سال ۱۹۵۸ به چین تحویل داده شد. اعتقاد بر این است که چین حدود ۲۳۱ فروند از این هواپیما‌ها را در خدمت دارد، هواپیما‌هایی که به شدت بازطراحی و مدرن شده اند. صرف نظر از قابلیت‌های واقعی H-۲۰ جدید، این هواپیما احتمالاً یک جهش قابل توجه نسبت به H-۶ قدیمی خواهد بود.

مقامات آمریکایی نگران نیستند

ما اکنون به این تغییرات نیاز داریم. ما برای بهینه سازی مجدد نیرو‌های خود برای مقابله با چالش‌های استراتژیک در زمان رقابت قدرت‌های بزرگ وقت نداریم. ~ فرانک کندال، وزیر نیروی هوایی

بدون دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده، ارائه بینش زیادی در مورد اینکه کدام بهتر یا توانمندتر است غیرممکن است. بسیاری از آنچه در مورد H-۲۰ نوشته شده است حدس و گمان است. با این حال می‌توان به مواردی اشاره کرد.

مقامات ایالات متحده نسبت به بمب افکن چینی H-۲۰ چندان نگران به نظر نمی‌رسند. یکی از مقامات اطلاعاتی وزارت دفاع که به شرط ناشناس ماندن با خبرنگاران صحبت می‌کرد، به گزارش Defence One گفته است: «موضوع H-۲۰ این است که وقتی واقعاً به طراحی این سیستم نگاه می‌کنید، احتمالاً به خوبی پلتفرم‌ها [با پنهانکاری بیشتر]، به‌ویژه پلتفرم‌های پیشرفته‌تری که در حال توسعه دادنشان هستیم، نیست. آن‌ها با چالش‌های طراحی مهندسی زیادی مواجه شده‌اند، از این نظر که چگونه می‌توانید عملکرد سیستم را به روشی مشابه با B-۲ یا B-۲۱ انجام دهید.»

این مقام آمریکایی همچنین در مورد ادعای چینی‌ها مبنی بر اینکه بمب افکن آن‌ها به زودی وارد بازار می‌شود، تردید داشته و گفته است که احتمالاً این موضوع سال‌ها طول خواهد کشید. این مقام مسئول تصریح کرده که حتی اگر این بمب افکن رونمایی شود، به این معنا نیست که «نوع قابلیتی که آن‌ها نیاز دارند یا مقداری که نیاز دارند» را داشته باشد.

با این حال، باید توجه داشت که چین در حال توسعه سریع در زمینه نظامی بوده و به سرعت در حال مدرن شدن است. همچنین، “به خوبی نسخه آمریکایی نبودن” به این معنی نیست که بمب افکن چینی مرگبار یا یک تهدید مهم نیست. هر روزه تعداد بیشتری از سیستم‌های قدیمی ساخت شوروی و تحت لیسانس شوروی، با سیستم‌های بومی جایگزین می‌شوند. حتی اگر این سیستم‌ها مطابق با توانایی‌های همتایان غربی خود نباشند، شکاف بین این دو احتمالاً با گذشت زمان کم خواهد شد.

روسیه نیز در حال توسعه بمب افکن پنهانکار خود است – توپولف PAK DA، اما چین بیش از پیش از اتکا به روسیه و تکنولوژی این کشور مستقل می‌شود. چین اکنون از نظر فناوری از روسیه پیشی گرفته است.

دیگر خبرها

  • (عکس) مقایسه ال۹۰ با نمونه بومی‌سازی شده!
  • مقایسه جک J۴ با کی ام سی ایگل؛ تفاوت در چیست؟
  • مشخصات یک خودروی جدید ایرانی منتشر شد
  • رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی اعلام شد + عکس
  • ال۹۰ ایرانی چه مشخصات و ویژگی هایی دارد؟ + تصویر
  • مشخصات ال۹۰ ایرانی منتشر شد+ عکس
  • (تصاویر) مقایسه بمب افکن چینی Xi’an H-۲۰ و B-۲۱ آمریکایی؛ کدام بهتر است؟
  • برادر مهران غفوریان شایعه ساواکی بودن پدرش را با این ارائه این سند تکذیب کرد + عکس